dinsdag 5 juli 2011

Het landje krijgt nog meer bewoners!

"Leven" was het thema vandaag, dat centraal stond, in alweer de derde les op het landje.

De kinderen kregen de opdracht goed te kijken naar dieren die overal op het landje rondkropen, sprongen, liepen en vlogen. Er werd van alles ontdekt, babyblauw groene kevertjes, motjes, vlinders, spinnen, een dode muis, een kikker en als klapstuk een ENORME sprinkhaan, die gelijk de naam 'Hercules' toebedeeld kreeg.
 
Na het observeren van deze dieren, lieten de kinderen in een kring aan elkaar zien, hoe de bewoners van het landje zich voortbewegen, hoe ze op zoek zijn naar eten en wat hun houding is. Dit leverde aparte plaatjes op, maar over het algemeen was het heel duidelijk welke beesten er uitgebeeld werden.

Tenslotte kregen de kinderen per groepje van 5, de opdracht een vogelverschrikker te bouwen, die de vogels van onze aardbeien, mais en levende bewonertjes weg zouden moeten gaan houden. Bij deze opdracht kon je vooral de creativiteit en fantasie goed zien, van de kinderen. Met weinig materiaal wisten ze de grappigste en engste vogelverschrikkers te maken!

Na het bouwen van deze mannetjes en vrouwtjes, liep de klas nog in een stoet naar de poort om na een plechtige ceremonie, het landje officieel te dopen. Vanaf nu heet het landje "Ontdek je plekje"

Met de komst van deze nieuwe bewoners, heeft het landje al een heel andere uitstraling gekregen!