maandag 4 juli 2011

"De poort naar avontuur!"

Vandaag was het zo'n 30 graden, wat een straf om dan buiten te mogen werken!! (niet dus) Na een gesprek met Bart en Jan van stichting Groen Gras, waarin de kinderen wat regels hebben opgesteld voor op het landje, zijn we weer lekker gaan werken.

Zes verschillende groepen zijn aan de slag gegaan, de een met het planten van aardbeienplantjes, de andere groep hield zich bezig met de mais.

Deze twee veldjes moeten natuurlijk wel verzorgd worden, dus de klassendienst geeft ze nu dagelijks een slokje water. Ook was er een groep kinderen die zich met de reeds bestaande boomhut bezig gingen houden. Deze moet namelijk gepimpt worden, uitgebreid en er moet minstens een uitkijktoren op/in komen, dus daar was nog wel wat werk aan de winkel. Een ander groepje verdiepte zich in het maken van de toegangspoort, welke uiteindelijk gemaakt is van takken en stokken.

Echt een entree, waardoor je het gevoel krijgt even 'weg' te zijn van de bebouwde wereld. Rechts naast de poort staat nu een duidelijk bord, met daarop de samen opgestelde regels. De toegangspoort moet wel nog een beetje versteviging krijgen hier en daar, maar de kinderen zijn zo handig en inventief dat ze hier wel wat op kunnen verzinnen.
 
Ze hebben weer enorm hun best gedaan en ik was blij om te horen dat ze dit ook aan elkaar konden laten merken. De complimenten vlogen over en weer. "Goed gewerkt joh" En: "De poort is echt gaaf geworden!" .
 
Hieronder een paar foto's van de leuke dag.

We hebben weer zin in maandag!